Pages

Followers

Tuesday, July 5, 2011

LUKA BERDARAH YANG MENINGGALKAN PARUT


LUKA??? sape-sape je kat dunia nie pernah luka berdarahkan.. tipulah kalau luka yang x berdarah.. tetibe plak teringin nk cite pasal luka nie.. selama 23 tahun tasya hidup didunia ini,(alhamdulillah masih bernafas sampai ke saat ini), macam-macam jenis luka yang pernah tasya alami.. luka tangan, luka kaki, luka badan, dan juga luka hati..

luka yang pernah tasya alami masa kecil luka pada kaki.. agak teruk jugak la luka masa tu sampai nampak isi kaki.. eeeeeeee.. bila ingat balik, memang seram sejuk lah.. tasya xnak jahit luka tu so, luka tu tinggalkan parut.. tu nasib baik kt kaki, xder la org nak tgok sgt kan.. hahaha..
baru beberapa hari yang lepas mak tasya cite pasal kejadian tu.. kalo tak silap masa tu umo dalam 6 atau 7 tahun mcm tu laa.. peristiwa tu masih segar lagi dalam ingatan tasya sampai hari ni.. mmg menyakitkan.. kaki tasya terkena tin berkarat masa tengah seronok bermain dengan cousin2 kt tepi rumah atok.. tah macam mane kaki termasuk dalam satu lubang and tasya x perasan dalam tu ade tin..tin milo tuh.. mula-mula memang xrasa pape.. tasya berlagak mcm luka tu kecik je.. then tgok darah bnyk giler, masa tu jalan pon dah x betul teros nangis menjerit2.. bak kata mak, nangis mcm bunyi 3 org budak nangis.. hehehe.. seyes, masa tgh taip entry nie, tasya masih boleh rasa mcm mana perasaan masa tu.. mmg sakit giler ah.. lepas tu, ayah bawak g klinik.. sampai sana diorg suh jahit, tasya xnak.. so biarkan je laa.. tu pasal sampai skrg ade parut lagi.. kesakitan menahan luka berdarah tu tasya mmg x boleh lupakan sampai skrg.. parut tu dah x boleh kembalikan kulit kaki tasya kepada bentuk asal.. parut tu tetap akan ada kat situ sampai bila-bila..

sama jugak bila hati kita terluka.. xpayah la tasya nk cite pasal hati tasya yang pernah terluka .. apa yang tasya boleh cakap kt sini.. luka dihati tak siapa tahu dan tak siapa boleh nampak.. sama jugak macam luka di kaki.. parut tetap akan terus ada disitu walaupun diubati dengan pelbagai cara.. ianya boleh sembuh tapi meninggalkan kesan la kan.. apa yang boleh dibuat adalah jaga hati yang pernah dilukai dengan sebaiknya agar perkara yang menyebabkan hati terluka itu tidak akan berulang.. tetibe sedih plak.. huhuhu..


p/s : hati seperti kertas yang telah direnyuk dan takkan pernah kembali ke bentuk asalnya..

2 comments:

Mya said...

blogwalking:)

luka hati tu luka yg paling parah yg xterlihat kan?

anyway, nice blog:)

Zuha said...

Hati terluka sape pun x tau...kenela tanggung sendiri...haish.. :)

http://mat-jungle.blogspot.com/

About Me

My photo
for a time being, blog nie ada dua owner.. the 1st blog, originally mine and the second blog is belong to Amirul since die tak reti buat blog .. enjoy reading.. :)

THANKS FOR STOPPING BY ...