Pages

Followers

Friday, November 25, 2011


hurh!!! stresss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, November 4, 2011

what's wrong with me???



hari nie, Jumaat.. bermulalah cuti mid sem ktorg sekali gus ahad nie umat islam akan menyambut Hari Raya Haji/ Aidiladha.. untuk raya haji kali nie, aku tak balik kampung halaman, aku hanya balik rumah makcik aku kat rawang.. Alhamdulillah, aku ada saudara mara di bumi semenanjung ini.. aku tak tahu, sejak semalam, hati aku sedih sangat.. aku jadi sensitif, mudah nak menangis, aku pun jadi pelik ngn diri aku..

disaat ini pun, aku still rasa sedih, ntahlah, aku pun jadi tak faham dengan diri aku.. bila aku fikirkan sejenak keadaan diri aku, situasi aku, rasa sedih sebab tak dapat balik beraya ngn family.. tu satu hal, yang lebih buat aku sedih, aku rindu nak balik rumah.. nak je cepatkan masa nie bagi abes belajar, duduk rumah je.. huhuhu.. tapi, alhamdulillah, hujung bulan nie family aku datang KL.. insyaAllah aku ada masa untuk luangkan dengan mereka walaupun aku ada kelas weekdays.. harap sangat-sangat ada masa bersama family aku nanti.. aminnnnn..

Wednesday, November 2, 2011

TESIS OH TESIS!!!






Assalammualaikum semua readers.. sigh.. dah agak lama x update blog nie, padahal baru last week post pasal im back kan.. haha.. tros senyap balik.. bukan apa, sekarang nie agak busy menyiapkan tesis.. agak susah jugak la nak buat benda nie rupanya ye.. alhamdulillah, sekarang dah siapkan 2 bab, tinggal nak edarkan soal selidik, analisis dapatan maklumat and seterusnya.. chop, chop, pesal aku merapu meraban pasal ape aku nak buat.. hahaha.. ini adalah kesan daripada menghadap tesis sepanjang minggu..

korang nak taw tak tajuk tesis aku ape? "KAJIAN SIKAP BERTANGGUH DALAM KALANGAN PELAJAR IPTA" terbaikk la tajuk dia kan, mmg sesuai ngn sikap yang ade jgak pada diri aku.. wahahaha.. aku nak tgok sama ada lelaki atau perempuan yang lagi tinggi ada sikap menangguh-nangguh nieh.. tunggu je la hasilnya nanti..

sekian untuk kali ini.. :)

Wednesday, October 26, 2011

I'm back!!!!

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada readers kt luar sana.. korang semua sihat ke? harap2 korang sihat la ye.. :)) agak lama jgak menghilangkan diri kann.. xder ape sebenarnya, ade beberapa perkara yang perlu diuruskan sebab tu blog nie di tutup sementara bagi mengelakkan sebarang persoalan kenapa x update blog.. anyway.. I'm BACK!!!! InsyaAllah bermula hari nie aku akan cuba yang terbaik la nak update blog nie selalu.. :))

that's all for today..

Tuesday, July 19, 2011

update2.. not will be around for a few days..











halluuuuuuuuuu.. perghhh gile lama blog tasya bersawang.. fuh fuh fuh.. buang sume habuk yg ade.. hahaha.. nway, starting from tomorrow tasya xkan ade depan lappy etc.. kihkihkih.. im going sumwhere, anywhere n everywhere.. so xdapt nk update blog sgt.. padahal sebelum nie pon lame gak kan tasya menghilang.. xper2.. ini utk seketika je.. bagi tenang cket hidup ini.. hahaha..


ok all.. jumpe lagi... insyaAllah..

Tuesday, July 5, 2011

LUKA BERDARAH YANG MENINGGALKAN PARUT


LUKA??? sape-sape je kat dunia nie pernah luka berdarahkan.. tipulah kalau luka yang x berdarah.. tetibe plak teringin nk cite pasal luka nie.. selama 23 tahun tasya hidup didunia ini,(alhamdulillah masih bernafas sampai ke saat ini), macam-macam jenis luka yang pernah tasya alami.. luka tangan, luka kaki, luka badan, dan juga luka hati..

luka yang pernah tasya alami masa kecil luka pada kaki.. agak teruk jugak la luka masa tu sampai nampak isi kaki.. eeeeeeee.. bila ingat balik, memang seram sejuk lah.. tasya xnak jahit luka tu so, luka tu tinggalkan parut.. tu nasib baik kt kaki, xder la org nak tgok sgt kan.. hahaha..
baru beberapa hari yang lepas mak tasya cite pasal kejadian tu.. kalo tak silap masa tu umo dalam 6 atau 7 tahun mcm tu laa.. peristiwa tu masih segar lagi dalam ingatan tasya sampai hari ni.. mmg menyakitkan.. kaki tasya terkena tin berkarat masa tengah seronok bermain dengan cousin2 kt tepi rumah atok.. tah macam mane kaki termasuk dalam satu lubang and tasya x perasan dalam tu ade tin..tin milo tuh.. mula-mula memang xrasa pape.. tasya berlagak mcm luka tu kecik je.. then tgok darah bnyk giler, masa tu jalan pon dah x betul teros nangis menjerit2.. bak kata mak, nangis mcm bunyi 3 org budak nangis.. hehehe.. seyes, masa tgh taip entry nie, tasya masih boleh rasa mcm mana perasaan masa tu.. mmg sakit giler ah.. lepas tu, ayah bawak g klinik.. sampai sana diorg suh jahit, tasya xnak.. so biarkan je laa.. tu pasal sampai skrg ade parut lagi.. kesakitan menahan luka berdarah tu tasya mmg x boleh lupakan sampai skrg.. parut tu dah x boleh kembalikan kulit kaki tasya kepada bentuk asal.. parut tu tetap akan ada kat situ sampai bila-bila..

sama jugak bila hati kita terluka.. xpayah la tasya nk cite pasal hati tasya yang pernah terluka .. apa yang tasya boleh cakap kt sini.. luka dihati tak siapa tahu dan tak siapa boleh nampak.. sama jugak macam luka di kaki.. parut tetap akan terus ada disitu walaupun diubati dengan pelbagai cara.. ianya boleh sembuh tapi meninggalkan kesan la kan.. apa yang boleh dibuat adalah jaga hati yang pernah dilukai dengan sebaiknya agar perkara yang menyebabkan hati terluka itu tidak akan berulang.. tetibe sedih plak.. huhuhu..


p/s : hati seperti kertas yang telah direnyuk dan takkan pernah kembali ke bentuk asalnya..

Monday, July 4, 2011

Yang mana satu pilihan hati???


MyEm0.Com hello.. hello... hello..
semalam x buat entry, so arinie baru ada idea nk buat.. hehehe.. yang mana satu pilihan hati??? wahhh.. tasya lebih rela pilih edward dari jacob.. hahaha.. MyEm0.Com Edward hensem sgt.. tp kalo betol2 muka dia xder la pucat mcm tu.. nway, tasya dah tgok semua filem cite nie then tunggu episod yang akan datang je lagi.. sape-sape pernah tgok movie nie mmg best kan.. even cite dia mcm x masok akal tp itulah movie.. bukan betol pon..

MyEm0.Com
alamak.. cite benda lain plak.. hehe.. nie tasya nk cite bukan pasal pilihan lelaki dalam hidup.. mentang2 letak gambar bella tu dah mcm nk pilih pilihan hidup la ye..no no no no..
MyEm0.Com maaf lah ye.. terlebih cite benda lain plak.. hehe..
ok, nk cite nieh.. mana satu pilihan hati..

adakah yang ini...........




ataupun....


haaaaaaaaaaaaa..... mane satu pilihan korang??

ok, seperti yang kita tahu kan.. budak2 perempuan yang suka kumpul barbie doll kan.. same jgak jgan teddy bear.. ada yang besar gedabak, ada yang kecik kiut.. teddy bear tasya x besar mcm teddy bear org lain dulu masa kecik2.. tasya ada teddy bear lagi besar dari tasya tp adik lelaki tasya telah bunuh rosakkan teddy tu.. MyEm0.Com barbie doll pon tasya ada masa kecik2 dulu.. tasya potong rambut barbie tu ngatkan bole tumbuh balik.. hahaha.. kolot punye pemikiran masa tu.. mmg nampak sgt budak2.. hahaha.. dah la ayah tasya belikan barbie doll tu mahal.. tp senang lenang lak tasya g potong rambut.. sampai sekarang mak dok bercerita pasal benda tu.. malu taw..

antara teddy n barbie, yang mana satu pilihan korang??

kalo tasya, tasya nak dua-dua.. lagi best.. hehe.. teddy best bile bawak tido.. ada jgak bend nk pelok.. barbie doll plak, benda tu lawa, cantik.. suke sgt tgok.. teddy bear tasya dah ade.. so next nie, tasya nk buat koleksi barbie doll plak..boleh ke penuhi impian sendiri?? kena keje dululah baru beli koleksi2 barbie tu..MyEm0.Com adoyaiiii... jadi rindu plak nk main barbie doll.. hahaha..

Saturday, July 2, 2011

~ KAU UNTUKKU ~


" Pertama kali bertemu Nurul Umairah, hati Ahmad Fuad sudah terpaut. Biarpun gadis itu sudah dimiliki, namun perasaannya tidak pernah berubah walaupun terpaksa menyembunyikan rahsia hatinya dalam-dalam.

Bila Jefri, tunang Nurul terkorban dalam kemalangan, Fuad menawarkan kasihnya. Nurul menolak kerana tidak mungkin dia mengalih perasaan pada lelaki lain dalam sekelip mata sahaja. Kebijaksanaan Fuad akhirnya meruntun tembok yang dibina Nurul. Dia akhirnya menerima Fuad tanpa mengetahui rupa-rupanya ada gadis lain sedang menagih kasih lelaki itu semula.

Apakah Fuad akan menyambung semula kasihnya bersama gadis yang tiba-tiba muncul kembali di antara mereka? Mampukah Nurul Umairah sekali lagi kecewa biarpun lelaki itulah yang memulakan percintaan mereka.
"


okeyh.. tetibe nk review pasal novel yg aku baca satu hari nie.. actually kt rumah aku dah bnyk novel yg aku baca.. macam2 ada.. dah macam astro la plak.. hehe.. cite nieh aku dah baca dah dulu.. masa zaman aku skolah lagi.. hihi.. tp baru arinie aku beriya nk review pasal novel nieh.. nway, aku nie bole dikatakan penggemar novel tp sume novel yg ade kt umah aku, mak aku yang belikan.. hehehe.. aku nie cume tumpang sekaki je baca..

cite nie mmg best sgt2.. biasalah hero novel sume best2 kan.. romantik, memahami dan segala yg baiklah kt hero novel nieh.. Fuad nie selalu ckp kt Maira yang dia sayang Maira even Maira buat xtahu je.. lelaki nie sentiasa mencari cara untuk yakinkan cinta dan sayang dia terhadap Maira.. ada satu part dalam cite nie, Maira tinggalkan Fuad selama 7 bulan tp last2 diorg jumpe jgak.. kalo dah jodoh x kemana.. tgh2 feeling baca tu, aku terfikir kalo sape2 perempuan yg tinggalkan lelaki dlm dunia nyata nie, ada kemungkinan ke diorg tu akan berjumpe balik?? hmmm.. tu kalo takdir dan ketentuan tuhan kan..yang tu x boleh nk pertikaikan kalo ditakdirkan tuhan..

cite nieh bnyk gak konflik dia bile ex Fuad, Ellina tu dtg balik dalam hidup Fuad dan menagih kembali kasih dari Fuad.. plus, parents Fuad x sukakan Maira n nk jodohkan Fuad dgn Ellina..
at the end, diorg kawen tp still parents Fuad x bole nk terima Maira sbg menantu keluarga diorg atas sbb mereka jauh berbeza.. lepas je diorg jumpe balik tu, diorg kawen n biasalah novel ada happy ending.. family Fuad boleh menerima Maira dalam keluarga mereka dan Maira n Fuad memberikan cucu kepada keluarga mereka.. so, end of story.. hihihi..


p/s : sorry la eh aku x bape nk reti sgt bg review novel..

Friday, July 1, 2011

CONTEST ' AKU SAYANG DIA '






aku sayang dia sebab dialah satu-satunya adik perempuan yang aku ada.. dialah adik perempuan aku.. nama dia EZZA.. jarak umur ktorg 2 tahun je so, ktorg membesar bersama dari kecil sampai skrg.. akau sayang dia sangat2 sbb dia nie kadang2 faham aku.. walaupun aku x ckp, dia akan tnya aku dulu kalo dia nmpk sumtin wrong ngan aku.. hehe.. zaman kanak-kanak ktorg bnyk sgt kenangan dan selalu jgak bergaduh.. tp dah besar nie, dah jarang nk gaduh2.. gaduh2 manja ade laa.. itu je la aku nk cite pasal adik kesayangan aku nieh..


contest ini ditaja oleh:
HazmanFadzil.com

Thursday, June 30, 2011

bila aku bersendirian~


waaaaaaaaaaaa... dah 2 hari aku dok rumah sorang2.. kalo sblm nie, ade nenek aku temankan aku bila mak ayah g keje, adik2 g skolah.. last week nenek aku dah balik kampung, so tinggal la aku sorg2 kt umah hanya ditemani laptop.. fuhhh.. nasib baik ade internet kalo x, aku rasa, hidup aku boring tahap dewa kot sorang2 kt umah.. nak g mane2 pon xbole sbb kete xder so, nak xnak, aku kena jgak dok umah.. plus, aku mmg jenis yg dok umah je.. bukan jenis merayau x tentu hala.. hahaha.. betol ke???? tettttttttttt.. aku je yg taw..

hari nie, aku dok belek2 fb, belek2 blog, blogwalking... tu je la keje aku hari nie.. tetibe plak aku teringat nk tgok satu drama korean yg sedang hangat dipertontonkan kt channel ONEHD astro.. kalo sesape ade astro beyond n ade tv HD, bole la tgok cite korea percuma.. hihihi.. mmg x dinafikan channel tu hanya memaparkan cite korea.. aku tros addicted dgn channel tu.. adehh.. aku dh melebih nie.. nk cite pasal benda lain, benda lain plak diceritakan.. xper2, anggap je tu iklan ye.. hahaha..


nie haa cite yg aku tgh tgok skrg..tajuk dia LIE TO ME.. tp disebabkan aku x sabar nk tgok episod akan datang, aku tgok kt internet je.. hehehe.. maybe ramai yg dah tgok cite nie.. tp bagi aku yg baru tgok, mmg jadi gile ah ngan korea nieh... even hero n heroin x bape nk cun n ensem tp gelagat diorg nie buat aku gelak, senyum.. hehe.. best woo.. rugi x tgok..


nie lagi satu cite yang paling best setakat nie aku tgok..
tajuk dia, 49days.. sedih giler cite nieh.. mmg xsah kalo x meleleh airmata tgok.. satu kelainan cite nie dari cite lain, dia xder happy ending.. selalu cite nk happy ending je kan.. cite nie xder happy ending.. sad ending.. dgn cinta x kesampaian, ditinggalkan kekasih.. mmg sedih laa.. huhu.. pape pon, drama korea mmg best..

Is It Love???



1. Are your palms sweaty, is your heart racing? and your voice caught within your chest?
it isn't love, it's like.


2. You can't keep your hand off them, am I right?
it isn't love, it's lust


3. Are you proud and eager to show them off?
it isn't love, it's luck


4. Do you want them because you know they're there?
it isn't love, it's loneliness


5. Are you there because it's what everyone wants?
it isn't love, its loyalty


6. Do you stay for their confessions of love, because you don't want to hurt them?
it isn't love, its pity


7. Are you there because they kissed you, or held your hand?
it isn't love, it's lack of confidence


8. Do you belong to them because their sight makes your heart skip a beat?
it isn't love, it's infatuation


9. Do you tell them that everyday they are the one you think of?
it isn't love, it's a lie


10. Are you willing to give up all your favorite things for their sake?
it isn't love, it's charity


11. Do you pardon their faults because you care about them?
it isn't love, it's friendship


12. Do you accept their faults because it's part of who they are?
then it's love


13. Do you cry for their pain, even when they're strong?
then it's love


14. Do their eyes see your true heart, and touch your soul so deeply, it hurts?
then it's love


15. Do you stay because a blinding incomprehensible mix of pain, and elations pulls you close and hold you?
then it's love


16. Are you attracted to others but stay with them faithfully with no regrets?

then it's love

17. Would you give them your heart, your life, your death?
then it's love

18. And always remember - love isn't one sided!! - Both must love for LOVE to exist!
then it's love

Wednesday, June 29, 2011

HATI SEORANG WANITA


Jika seorang wanita itu menangis di hadapanmu,
Itu bererti dia tak dapat menahannya lagi.

Jika kamu memegang tangannya saat dia menangis,
Dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.

Jika kamu membiarkannya pergi,
Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi dirinya yang dulu.
Selamanya….

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Kecuali di depan orang yang amat dia sayangi.
Dia menjadi lemah.

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Hanya jika dia sangat menyayangimu,
Tiada lagi rasa egonya,

Lelaki,
jika seorang wanita pernah menangis kerana dirimu,
Tolong pegang tangannya dengan pengertian.
Dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu.

Lelaki,
jika seorang wanita menangis keranamu.
Tolong jangan mempersiakannya.
Mungkin kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis di depanmu,
Saat dia menangis keranamu,
Lihatlah matanya….

Dapatkah kau lihat dan rasakan sakit yang dirasakannya?
Fikirkan….
Wanita mana lagi yang akan menangis
dengan murni, penuh rasa sayang,
Di depanmu dan kerana dirimu..

Dia menangis bukan karena dia lemah
Dia menangis bukan kerana dia menginginkan
simpati atau rasa kasihan.

Dia menangis,
Kerana menangis dengan diam-diam
sudah tidak mampu bagi dirinya,

Lelaki,
Fikirkanlah tentang hal itu.
Jika seorang wanita menangisi hatinya untukmu,
Dan semuanya kerana dirimu.
Inilah waktunya untuk melihat apa yang telah kau
lakukan untuknya.

Hanya kau yang tahu jawapannya..
Pertimbangkanlah, kerana suatu hari nanti
Mungkin akan terlambat untuk menyesal,
Mungkin akan terlambat untuk mohon ‘MAAF’!!

Tuesday, June 28, 2011

kenapa jadi macam nie?




nape serba x kena 2 hari nie?
nape sume jadi mcm dingin?
nape sume nie perlu terjadi?
nape????????

aku xtahu nak buat macam mane dah.. patot ke aku cakap ape yang aku rasa??
aku takot nak cakap sebab aku xnak buat dia marah aku..
tp hati aku meronta-ronta nk cakap jgak..

Ya Allah.. nape semua jadi complicated bagi aku skrg?
ape patot aku buat ah? patot ke aku berdiam diri sampai bila pun aku xtahu..

aku runsing, aku bingung, aku keliru,
aku runsing dengan apa yang aku rasa skrg..
aku bingung dengan apa yang akan bakal berlaku..
aku keliru dengan apa yang sedang berlaku..

patot ke aku biarkan je semua ini berlalu mcm tu je??
patot ke aku tnya dia kenapa buat aku mcm nie??
adoiii.. ape aku perlu buat??

cinta dan sayang..



cinta... apakah cinta?? cinta, sayang dan suka.. ketiga-tiga ini berbeza dari pelbagai aspek..
bagi orang yang betul2 dilamun cinta hanya tahu apa itu cinta, sayang dan suka.. mungkin bagi
sesetengah orang, I LOVE YOU = saya sayang awak.. saya sayang awak = I LOVE YOU..
( nmpk complicated bila diterjemah dlm bhs melayu )

tapi.. itulah hakikatnya.. tidak ramai yang faham apa itu cinta dan beza cinta atau sayang..
ada juga yang xtahu dia dilamun cinta..
ada juga yang xtahu dia hanya sayang.. tanpa menyintai..
ada juga yang xtahu kedua-dua perkara tersebut..


kadangkala pasangan memerlukan antara satu sama lain atas sebab mereka kesunyian..
jadi, mereka tidak tahu samada mereka bercinta atau hanya teman tapi mesra..
cinta dan sayang bukan perkara mudah untuk dibezakan..
kamu boleh kata,, "saya sayang awak" tapi sejauh mana kebenarannya?? hanya sekadar di mulut atau ikhlas dari hati..
kamu juga boleh kata, " saya cintakan awak" adakah kamu betul-betul maksudkan apa yang kamu ucapkan?? dan adakah kamu pasti dengan perasaan kamu?

jika ditanya sendiri pada pendapat aku, mungkin ada yang tidak setuju.. tapi apa yang aku bagi hanyalah dari aspek diri aku sendiri.. pendek kata, hanya diri kita sendiri dapat menilai sayang atau cinta seseorang terhadap kita..

for me, sayang adalah sayang.. perasaan yang dianugerahkan dari tuhan kepada hambaNya... kite sayang keluarga kita, sayang kawan kita, sayang binatang peliharaan, sayang harta benda, sayang negara, sayang bangsa dan sbgnya... sayang adalah sesuatu yang umum.. perasaan sayang boleh datang secara tiba-tiba dan boleh hilang dalam sekelip mata..

tapi..

cinta, bagi aku, sesuatu yang luar biasa..
kerana cinta, seseorang itu sanggup lakukan apa saja demi orang tercinta..
kerana cinta, hati kita bagai tertusuk dengan belati tajam bila kecewa..
kerana cinta juga kita tak mampu berbuat apa-apa bila ditinggalkan..
kerana cinta, kita jadi serba tak kena.. mandi x basah, tidur xlena, makan x kenyang..
kerana cinta juga, org gemuk boleh jadi kurus sbb xlalu makan..
kerana cinta, kita jadi lemah, xbersemangat, ada juga yang jadi panas baran sbb kecewa..

kesimpulannya, cinta lebih memakan diri jika memberi sepenuh hati kepada orang tercinta..
seorang sahabat pernah memberi nasihat agar tidak memberi sepenuh hati kepada orang yang kita cintai ini kerana sekali hati kita terluka, akan memberi kesan yang mendalam kepada diri kita..

DOA BUAT KEKASIH ~

Ya Allah...
Seandainya telah engkau catatkan
Dia tercipta untukku
Satukanlah hatinya dan hatiku
Titipkanlah kebahagian di antara kami,
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah Ya Tuhanku yang maha mengasihani,
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ketepian yang sejahtera dan abadi
Maka jodohkanlah kami

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah engkau takdirkan
Dia Bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandanganku
Luputkanlah dia dari ingatanku
Dan peliharalah aku dari kekecewaan

Ya Allah Ya Tuhanku yang maha mengerti...
Berikanlah aku kekuatan
Menolak bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agar aku sentiasa tenang
Walaupun tanpa bersama dengannya.

Ya Allah yang tercinta...
Peliharalah aku dengan takdirmu
Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku
sesungguhnya engkau maha mengetahui
Segala yang terbaik untuk hambaMu ini....

Dan sekiranya aku menemui seseorang
yang baru di dalam hidupku
Kau semaikan lah rasa ka sih sayang dan cintaku yang penuh ikhlas
kepada dirinya
Agar diriku dan dirinya memahami antara satu sama lain
Dan terbinalah satu ikatan yang lebih suci dan murni

Ya Allah...
Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku
Di dunia dan di akhirat
Dan peliharalah kami dari azab api neraka
Amin...amin..yarabbal alamin....

Monday, June 27, 2011

imej baru..


wahahaha...MyEm0.Com gelak jap.. dah lame x gelak.. aku kalo dah gelak sakan mmg x hengat dunia sampai muntah2 aku gelak.. MyEm0.Com

eh, eh, eh,.. nie dah menyimpang dah nie dari title entry,, xpatot, xpatot.. ok, back to entry yg nk cakap nie pasal imej baru.. haaaaaaaaaa.. imej baru.. mesti tertanya2 kan caner la upe imej baru tu.. hihi..MyEm0.Com

cite nye mcm nieh.. tadi petang aku g potong rambut!!MyEm0.Com sorry ye rambut ku.. ku dah rimas berambut panjang mengurai, so decide potong pendek je laa.. berat kot kepala aku nieh ngan rambut panjang.. kalo nipis xper gak nie x, tebal giler.. MyEm0.Com

nway, aku ada masalah kalo rambut panjang.. mak aku bebel pasal rambut berkeliaran dalam rumah.. hahaha.. MyEm0.Com so baik aku potong drpd aku menahan sakit hati tgok rambut sendiri keguguran.. hohoho..so, aku skrg dah berwajah baru.. hehehe.. MyEm0.Com

update2...

weeeeeeeeeee.. finally!!! berjaya jgak nk tukar layout blog nieh.. penat taw tp xder la advance mcm org lain.. hehe.. simple2 je dulu.. slow2.. sbb aku nie belum yakin lagi nk jadi blogger tegar... hahaha..

Sunday, June 26, 2011

SAYA RINDU AWAK.. SAYA SAYANG AWAK..

awak... saya rindu awak.. walaupun xsampai beberapa hari awak tinggalkan saya, tp saya rasa hidup saya kosong.. hati saya sunyi.. sampai ke saat ini saya rasa mcm bermimpi yg awak dh xder dalam hidup saya.. selama 3 tahun hidup saya ditemani awak..

saya call, awak x angkat..
saya sms, awak x reply..
saya RINDU awak taw x? 
saya SAYANG awak taw x?

kalo dulu, tiap hari saya call awak, 
tanya awak buat apa?
dah makan blm?
sihat ke x?
tak tido lagi ke?

tapi skrg... saya nk tnya sape?
saya nk sms sape?
saya nk call sape?
selama nie saya hanya ada awak sorang je..
awaklah org yg saya ingat setiap hari..
awaklah org yg saya rindukan setiap hari..
awaklah org yg saya mimpikan setiap hari..

dulu, masa saya ada masalah awak selalu bg semangat kt saya.. 
awak selalu ckp " bie sayang ayang lebih "
awak pon selalu ckp, " bie rindu ayang lebih "
tp skrg saya dh x dgr dah awak ckp mcm tu...

saya suka tgok awak makan.. bila awak makan, awak makan comot tp awak xmalu pon depan saya..saya yg tolong lapkan bila awak comot.. 
saya suka tgok awak main gitar.. bila awak main gitar, awak buatkan saya terpesona dgn diri awak..
saya suka bila awak buat lawak.. awak buat sampai saya gelak besar.. awak pon gelak sama.. kita bahagia saat itu..

tapi, tu sume dah tinggal kenangan..
kenangan tu sampai bila pon saya xkn lupakan..
dan saya xnk lupakan semua hal tentang awak sbb awak terlalu istimewa dalam hidup saya.. 

setiap perkara yang kita lakukan bersama, saya akan simpan ketat2 dalam ingatan dan hati saya..
dan kalo boleh, saya xnk lupakan awak.. saya akan hidup dengan bayang-bayang awak, sampai bila-bila..

sebab saya sayang awak sangat-sangat..
sebab saya cintakan awak sangat-sangat..


Saturday, June 25, 2011

APA AKU NAK BUAT?

sampai saat ini aku masih tertanya-tanya mengapa dan kenapa tentang hubungan kita.. aku xtahu nk buat apa.. im totally lost!!! hari nie, aku bnyk  mendiamkan diri.. aku buat semua kerja rumah yg biasa aku buat, aku masak  tengahari utk keluarga aku, aku buat ape yg patut.. tp aku x tunjukkan kesedihan aku pada keluarga aku.. sbb aku xnk keluarga aku bersangka buruk terhadapnya.. biarlah aku rahsiakan dulu tentang perpisahan ini.. aku masih xdpt nk terima kenyataan yg dia dh pergi dari hidup aku.. 3 tahun bersama, sekelip mata dia hilang dr hidup aku..

apa aku nk buat?

airmata x berhenti mengalir teringatkan dia,
hati x berhenti menjerit memanggil namanya,
fikiran x berhenti mengingat segala kenangan kami bersama..

ape aku nak buat?????

sakit rasanya bila menanggung beban dalam hati ini.. aku perlukan kekuatan untuk bangkit semula.. kali nie dai betul2 buat aku terjatuh hingga aku x berdaya...

Ya Allah, kuatkanlah hati hambaMu ini...

berakhir sudah 3 tahun...

hari nie.. pagi nieh.. pukul 5.45  pagi.. aku secara rasminyer SINGLE!!! xder mende dah aku nk ckp pasal perjalanan kisah cinta aku.. sume dah hancur, dah xder pape.. huff.. Ya Allah, berikanlah aku kekuatan untuk menempuhi hidup ini.. aku percaya setiap yg berlaku ada hikmahnya.. dalam masa 3 tahun, mcm2 yg terjadi.. n sblm ktorg putus nie pon, aku dah rasa benda nie akan terjadi sbb aku bole nmpk perubahan yg berlaku.. semua benda x kena, semua benda mcm sengaja nk sakitkan hati aku.. semua benda mcm tarik tali.. haish.. dah laa.. malas aku nk ckp pape dah..
aku xtaw aku nk ckp ape pasal perasaan aku skrg.. adakah aku happy? adakah aku sedih? aku xtaw.. biarlah dulu.. malas nk serabutkan kepala aku..

Monday, June 20, 2011

SELAMAT KEMBALI

wahahaha.. aku nk mengucapkan selamat kembali kepada diri aku ke dunia blog aku.. hehe.. dah lame sgt kot aku x update pape.. bukan ape, aku cuma malas je.. hihi.. tu je alasan yg aku ade.. lagipun, kalo ikutkan aku rasa, xder sape nk baca blog aku nieh.. tp aku buat jugak laa sbb nk isi masa lapang.. hihi.. ok, selamat kembali tuan blog.. semoga lepas nie aku rajin update.. :)

Wednesday, June 1, 2011

~ Dugaan Cinta Jarak Jauh ~

dan tetibe plak rasa nk post benda nieh.. artikel nie terjumpa masa dok google2.. hihi.. sebagai ingatan diri sendiri jugak yang tengah mengalami keadaan tersebut..


PERNAHKAH anda berasa terlalu jauh dengan seseorang? Apabila perasaan sayu dan kerinduan yang mendalam terhadap si dia, ia membuatkan anda sering termenung memikirkan dirinya.

Bayangkan anda bertugas nun jauh di utara tanah air sedangkan si dia pula di selatan. Mengatur janji temu dengan komitmen yang banyak sedangkan pada masa sama, rindu terhadap si dia meluap-luap, pastinya hati tidak keruan dibuatnya.

Percintaan jarak jauh ada kalanya begitu menduga biarpun sesekali terasa seronok dan terbuai oleh kejujurannya. Namun ada juga yang menaruh curiga dengan pasangan kerana takut kasih sayang yang sedang disulam akan terhakis perlahan-lahan.

Bagaimana untuk memelihara dan mengekalkan percintaan jarak jauh yang dilalui? Pelbagai perasaan yang merunsingkan, menyedihkan dan memeningkan apabila berada dalam situasi cinta jarak jauh ini. Pelbagai dugaan dan cabaran perlu dihadapi.

Menangis dan sedih yang amat sangat apabila si dia berubah hati disebabkan rasa sunyi. Untuk mencari jalan mengatasi dan mengekalkan hubungan itu, diperturunkan petua ini supaya anda lebih bertindak rasional serta memperkukuhkan lagi jalinan ikatan selain menyuburkan kasih sayang supaya terus berpanjangan.

- Percaya pada pasangan

Apabila berjauhan dengan pasangan, kita hendaklah percaya dengan si dia. Pentingnya sikap saling mempercayai dalam berpasangan ini berasaskan kepada tunjangnya iaitu kesetiaan.

Percayalah pada si dia yang dia akan setia dan masih menyayangi anda walaupun berada jauh beribu-ribu kilometer jaraknya.

- Setia walaupun jauh

Memang pelbagai dugaan yang akan dihadapi apabila berjauhan. Ketika berjauhan, anda akan terasa sunyi kerana orang yang selalu kita jumpa, tiba-tiba kini jauh dari mata.

Apabila berjauhan, hati menjadi sunyi dan pelbagai perasaan timbul di hati. Ketika inilah kawan menjadi penyeri. Namun begitu, walaupun anda masih mempunyai kawan, kawan hanyalah kawan. Ceria bersama kawan tidak sama dengan ceria apabila bersama dengan orang yang anda sayang. Di sini, ada yang kecundang.

Ada yang berpasangan dan menjalin hubungan dengan kawan disebabkan terasa sunyi. Fikirkanlah, apa perasaan pasangan apabila mendapat tahu yang anda tidak setia? Letakkan diri anda di tempat dia. Adakah anda akan gembira dan suka jika dibuat demikian?

- Berjumpalah walaupun seketika

Jangan jadikan jauh itu sebagai alasan. Cinta perlukan komitmen. Cinta juga adalah tanggungjawab. Walaupun jauh, cuba cari masa untuk berjumpa dengan si dia.

Andai kata si jejaka duduk jauh di pantai timur misalnya manakala si gadis tinggal jauh di selatan, cuba cari masa yang sesuai untuk berjumpa.

Paling tidak pun apabila ada cuti panjang menjelang. Janganlah tidak berjumpa langsung. Sudah pasti rindu di hati akan semakin memberontak apabila berjauhan.

Jadi, apabila ada kelapangan itu, rancanglah untuk berjumpa. Sudah pasti ini akan mengeratkan lagi hubungan dan dapat mengurangkan rasa rindu.

- Tanyalah khabar

Setiap malam sebelum tidur kalau boleh cuba hubungi si dia untuk bertanyakan khabar. Buat secara selang seli. Hari ini anda yang hubungi dia dan esok giliran dia pula. Dengan cara ini, baru sama-sama berasa susah dan senang.

Jangan mengharapkan si dia saja yang akan menelefon. Sudah pasti dia akan berasa sukar untuk menghubungi anda jika dia saja yang perlu hubungi. Memang cinta perlukan komitmen tetapi ia akan menjadi sukar apabila sebelah pihak saja yang memberikan komitmen. Untuk itu, sama-samalah membantu dalam membina percintaan ini.

- Sambut hari ulang tahun bersama

Sekiranya tidak sibuk, cuba sambut ulang tahun bersama-sama. Sekiranya sambutan hari ulang tahun itu jatuh pada hari bekerja, sambutlah bersama-sama pada hujung minggu selepas itu.

Luangkan masa bersama untuk seketika, sudah pasti dapat menggembirakan antara satu sama lain. Walaupun perjumpaan itu hanya sementara, kenangan ketika berjumpa bersama-sama sambil menyambut hari ulang tahun sudah pasti akan terpahat kukuh di hati.

Mungkin anda akan tersenyum sendirian apabila mengenangkan kembali kenangan manis sebegitu.

- Jangan jadikan jarak sebagai pemusnah

Cinta jarak jauh memang sukar. Memang meronta-ronta hati bila mana rindu itu datang. Apabila keseorangan, sudah pasti kita akan terasa sangat kerinduan itu.

Tetapi ingatlah, jangan jadikan jarak yang jauh itu sebagai pemusnah cinta. Jadikan ia sebagai satu cabaran yang akan memberikan anda lebih bersemangat untuk meneruskan cinta itu.

Apapun rintangan yang ada, jangan jadikan ia sebagai alasan dan penghalang. Tetapi jadikan ia sebagai sesuatu yang dapat menambahkan kasih sayang kita kepada si dia. Apabila jauh, anda akan merasa rindu bukan? Jadi jauh itu bukan satu perkara yang tidak baik, cuma ia salah satu cara untuk memupuk rasa kasih sayang dan mengajar untuk menjadi seorang kekasih yang setia.

Ramai orang tahu apa makna ‘putus kasih’ dalam perhubungan. Ada di kalangan anda yang pernah berpisah dan tidak tahu apa yang perlu dilakukan ketika itu.

Semuanya dirasakan seakan hidup ini tidak bermakna. Berjurai air mata dikeluarkan dan pelbagai memori indah saat bersama dengan pasangan anda hadir dalam minda waktu itu. Tetapi semuanya tidak berguna lagi kerana dia bukan lagi pasangan anda.

~ Selamat Hari Lahir ~

lame x update blog.. hehe.. tetibe lak teringin nk update hari nie.. bukannyer xder masa cuma malas nk taip pape.. anyway, arinie birthday adik yg kedua.. happy birthday adek kesayanganku.. hihi...

nie lah wajah birthday girl hari nie.. genap 21 tahun umur kamu ya.. hehehe.. so kena ingat umur dah bertambah..

mcm biasa, family ktorg keluar jalan-jalan lepas tu makan-makan.. heaven sungguh berada d rumah sendiri.. hihi..

Thursday, April 28, 2011

20 PERKARA YANG MEMBUATKAN WANITA MEMBENCI LELAKI

1. MENINGGIKAN SUARA
Tahulah mereka dikurniakan suara yang 'macho' tapi kalau nak meninggikan suara sekadar menunjukkan ego, tak eloklah. Ini antara kelemahan lelaki kerana mereka mudah meninggikan suara walaupun pasangannya tidak bersalah.


2. MAIN KAYU TIGA
Bab main kayu tiga ni masalah paling besar. Walaupun dah ada kekasih, mereka sukar untuk setia. Apatah lagi kalau digoda, terus disambar tanpa mempedulikan perasaan kekasihnya.


3. SUKA 'CUCI MATA'
Kebanyakan lelaki sukar mengawal mata (mata keranjang). Pantang jumpa perempuan cantik dan seksi mulalah mata tu macam nak terkeluar. Walaupun sedang bersama kekasih, si dia tidak akan peduli. Bagi mereka tidak salah kalau sekadar mencuci mata tetapi hati kekasih kenalah jaga juga cik abang!


4. MENGONGKONG
Itu tak boleh, ini tak boleh, sikit-sikit nak kontrol. Segala gerak-geri kekasih dikawal, sampaikan nak berpakaian pun harus ditentukan. Kalau nak keluar ke kedai pun kena repot dulu, kalau tidak mulalah tercetusnya pertengkaran kerana hal sekecil itu. Tetapi, mereka akan melenting pula sekiranya aktiviti-aktiviti mereka disoal siasat oleh kekasih mereka... Macammana tu?


5. EGO
Ini merupakan masalah paling ketara dan merimaskan kaum wanita. Keegoan dan lelaki memang tak dapat dipisahkan. Tetapi ada kalanya lelaki menjadikan keegoan sebagai alasan untuk mereka bertindak tanpa mempedulikan perasaan si gadis. Keegoan membuatkan lelaki mempunyai kuasa veto dalam kehidupan mereka termasuklah memimpin kaum wanita. Tidak salah mempamerkan ego tetapi biarlah kena pada tempatnya.


6. MENIPU
Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu ataupun memberikan alasan yang tak munasabah. Sanggup memungkiri janji dan memberikan alasan yang mereka mempunyai masalah yang tak dapat dielakkan padahal sebenarnya mereka enggan melaksanakan janji mereka sendiri. Ada juga yang sudah berpunya tetapi mengaku solo. Berterus-teranglah wahai kaum lelaki kerana kaum wanita lebih menghormati mereka yang memiliki sifat berterus-terang ini. Sifat menipu dan suka berdolak-dalih ini lama kelamaan akan membuatkan semua gadis akan menjauhi anda.


7. PERASAN
Aduhaiii... lelaki ini cepat perasan terutamanya jika mereka ini berkerjaya baik, berpenampilan menarik dan mempunyai wajah yang hensem. Boleh tu mengaku merekalah yang menjadi lelaki idaman para wanita. Tapi, mungkin pada pandangan seorang wanita mereka ini sederhana sahaja tapi mereka ini yang suka perasan lebih. Bukan semua wanita memandang pada paras rupa, kalau dah terlebih-lebih perasan tuu... Ada wanita yang lebih suka mengutuk dari memuji...


8. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI
Susah juga kalau dapat yang mementingkan diri sendiri ni. Lelaki selalunya tidak mahu mengalah dan ingin menegakkan pendapat sendiri tanpa mempedulikan luahan pasangannya. Mereka juga suka mendahulukan kemahuan mereka dan jarang hendak mementingkan perasaan kekasih... Egolah katakan! Tidak semestinya pendapat kaum wanita ni tak boleh diguna pakai.


9. KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN
Lelaki kadangkala suka bertindak sambil lewa dan kurang memberikan perhatian tidak kira dalam apa jua urusan. Tetapi kalau urusan yang berkaitan dengan dirinya sendiri, pantas pula melaksanakannya. Jika berkaitan teman wanita, alamatnya... mereka kurang mengambil perhatian. Mengapa ya? Kaum wanita sebenarnya bukan minta diberikan perhatian 24 jam tetapi cukuplah sekadar pasangannya mengambil tahu akan dirinya kerana sifat semulajadi seseorang wanita itu yang ingin bermanja dan dimanjakan.


10. CEMBURU BUTA
Orang kata cemburu tandanya sayang, tapi kalau cemburu tak tentu pasal dan memanjang saja cemburu, tentu rasa tak selesa juga. Agaknya lelaki yang kuat cemburu ni takut kekasihnya terlepas ke tangan kumbang lain kot. Harus diingat, bukan semua perempuan suka kekasihnya kuat cemburu. Tapi, ada juga sesetengahnya suka apabila teman lelakinya cemburu kerana seolah-olah teman lelakinya amat menghargai dirinya. Jangan cemburu buta sudahlah, malas jugak nak layan kadang-kadang!


11. MATA DUITAN
Jangan tak tahu ada juga lelaki mata duitan atau pun gelarannya 'lelaki spedo'. Mereka tak kisah nak kikis duit kekasih dengan 1001 macam alasan yang adakalanya tidak logik diterima dek akal fikiran. Kalau kisah perempuan mata duitan kita sudah biasa dengar, tapi kalau lelaki pula yang mata duitan... apa cerita ni?? Takkan masa-masa macam ni keegoan lelaki hilang pulak?!!


12. KOMITED TERHADAP KERJAYA
Susah kalau dapat teman lelaki yang terlalu komited dengan kerjaya. Mereka ni selalu sangat memberi banyak alasan kerja apabila diajak keluar. Kalau keluar bersama, selalu pula bercerita tentang kerja dan merungut sering dibebani kerja yang menimbun. Bukanlah tidak boleh lelaki mementingkan kerjaya tetapi pandai-pandailah membahagikan masa bersama teman wanita. Paling tidak pun, seminggu sekali luangkan masa menemaninya dan lupakan segala hal berkaitan kerja. Bukannya kaum wanita ni tidak memahami kalau teman lelakinya pandai membahagikan masa...


13. PANAS BARAN
Aduiii... masalah yang boleh menimbulkan fobia terhadap seseorang gadis apabila mendapat kekasih yang panas baran. Pantang silap sikit, mahu dihambur segala kemarahannya. Ada juga kesilapan bermula dari diri sendiri tetapi tetap menyalahkan orang lain. Setakat kena tengking boleh lagi diterima walaupun sebal satu badan tapi, bagaimana kalau siap sepak terajang? Kalau nak sepak terajang carilah mereka yang sepadan dan janganlah berlawan dengan kaum yang lemah bang! Di mana sifat bertanggungjawab dan kepimpinan yang ada? Cuba-cubalah kawal kerana setiap dari kita ada barannya, cuma kena pandai-pandai mengawallah. Kalau dah tak terkawal sangat, tak payah bercintalah cik abang oiii!!!


14. KAKI MEROKOK
Ini satu lagi sifat kaum lelaki yang melemaskan wanita. Asyik berasap sana sini, naik lemas dengan bau dan asap rokoknya. Dalam sehari adakalanya habis sekotak rokok. Kalau habiskan duit dengan makan benda berfaedah tak apa juga, ini tidak... asyik menyedut asap yang tidak menyehatkan. Kalau asap tu membawa kesan pada diri sendiri saja tak apa juga, ini tidak... membawa kesan juga pada orang sebelah menyebelah. Kadang-kadang teman wanita menegur bukannya apa, dia sayangkan kita juga dan tak mahu kita jatuh sakit. Lagipun mereka juga tak nak teman lelaki mereka membazirkan duit dengan merokok.


15. PENGOTOR
Ada segelintir lelaki sukar nak menyedari diri mereka ni ada yang pengotor. Terutama bab meludah atau membuang kahak merata-rata. Yarkkk!!! Ada juga yang jarang basuh seluar, pakai baju yang sama berulang kali, tidak memakai deodarant dan macam-macam lagi sampaikan badan sudah berbau semacam pun dia tak sedar. Tidakkah mereka ini terasa segan apabila menyedari badan sudah berbau?? Entahlah... hanya kaum lelaki yang bersifat pengotor ini saja yang dapat menjawabnya.


16. GELOJOH
Kalau bab makan, lelaki ni agak gelojoh. Macam 'food machine'. Mereka lemas melihat teman wanita mereka makan terlalu sopan tetapi mereka tidak sedar cara mereka makan yang gelojoh juga melemaskan kaum wanita. Sepatutnya, samada lelaki mahupun wanita patutlah makan dengan bersopan. Buat apa terkejar-kejar?


17. PENTINGKAN KAWAN-KAWAN
Sanggup membatalkan temujanji semata-mata hendak bermain bola sepak ataupun menonton WWF bersama kawan-kawan. Lelaki juga selalu mementingkan kawan-kawan dalam banyak hal. Sekali-sekala bolahlah, jangan pula selalu saja memberi alasan hinggakan masa bersama teman wanita tiada langsung semata-mata untuk menghabiskan masa bersama kawan-kawan. Apa guna bercinta kalau macam tu gayanya? Kalau ada masalah pula, kawan-kawan sebagai tempat mengadu dengan alasan tidak sesuai bercerita dengan si dia. Kalau dah memilih si dia sebagai kekasih, mungkin satu hari si dia juga akan menjadi isteri anda, jadi takkanlah anda selalu hendak merahsiakan sesuatu dari dia. Tak eloklah berbuat demikian, nanti si dia terasa seolah-olah dirinya tidak penting buat anda pula.


18. TIDAK TAHU MEGHARGAI
Sukar untuk bertemu lelaki yang tahu menghargai perasaan atau pun perbuatan kekasihnya. Ada pula yang berpura-pura tidak mengambil tahu walaupun menyedarinya. Mereka seboleh-bolehnya mahu si dia terang-terangan menunjukkan sikap meghargai mereka ini. Kalau setakat sikit-sikit atau sekadar kiasan tu, alamatnya mereka akan berpura-pura tidak menyedarinya. Apa salahnya sekali-sekala, tunjukkan sikap anda yang menghargainya di atas apa yang cuba dilakukannya terhadap anda seperti memberi hadiah kecil. Setidak-tidaknya ucapkanlah terima kasih setiap kali dia cuba berbuat sesuatu untuk anda.


19. PUTAR BELIT
Lelaki ni ramai yang pakar memutar-belitkan kenyataan walaupun ternyata sememangnya merekalah yang bersalah. Bagi mereka, putar belit ini tak mengapa asalkan si dia mempercayai alasan tersebut dan mereka akan terlepas dari kesalahan sendiri. Sekiranya anda benar-benar menyintai pasangan anda, perkara begini seharusnya tidak berlaku kerana apa akibatnya sekiranya si dia mengetahui juga tipu helah anda suatu hari nanti. Kalau anda tak pandai menyelamatkan keadaan, melepaslah anda! Jujurlah pada pasangan anda.


20. SUKA KONTROL MACHO
Peh! Nak dikatakan macho, ada juga yang tak. hancur je yang lebih kot! Terutama bab sikap, mahu lebih gentleman, berketrampilan dan hensem. Seboleh-bolehnya mereka mahu menampakkan yang diri mereka lelaki sejati dan ada elemen HERO. Tak perlulah nak merasakan diri anda macho kerana wanita sahaja yang layak membuat penilaian terhadap anda. Sekiranya anda rasa diri anda macho, tetapi pada mata wanita tersebut anda tidaklah semacho yang disangkakan, tak guna juga!

Monday, April 4, 2011

‎5 DEADLY TERMS USED BY A WOMAN.

(1) FINE - this is the word women use to end an argument when they know they are RIGHT & YOU need to SHUT UP.
(2) NOTHING- means SOMETHING & u need to be WORRIED.
(3) GO AHEAD - this is a dare, not permission, DO NOT DO IT.
(4) WHATEVER - is a woman's way of saying #$%& YOU.
(5) THAT'S OK - she is thinking long & hard on HOW & WHEN you will pay for your mistake.

Thursday, March 31, 2011

hati terusik~

perghhh.. lame giler x update blog. bersawang dah blog ku ini.. bukan pe, bz ngan assgment, nak2 makin dekat ngan exam. tinggal sebulan je lagi nk abes sem nieh lepas tu akan cuti panjang selama 4 bulan.. huhuhuhu..
ok, back to the entry~.. "hati terusik".. mendalam maksudnyer..yup.. it is..
hmmm.. aku kekadang x faham dengan apa yg berlaku sekeliling aku.. kadang2 aku rasa aku caring sangat kat org len tp or len ade ke kisah pasal aku? kata sayang tp mcm tak je.. huhu.. sorry to say la eh.. tp itu yg aku rasa.. sakit hati kot kalo org buat mcm tu kat aku.. aku punye la take care kt org lain tp org tu wat xtaw je.. huhu.. nk je bunuh org mcm tu.. aku geram, geram sgt hari nieh.. rasa nk lempang org pon ade gak.. sabar je laa.. kata je sabar tp nanti meletup gak aku ngan dia tu nanti.. ko tunggu je la aku meletup.. baru ko taw aku nie sape.. haaaaaaaaaa.. hahahaha.. jgn pandang aku sebelah mata weh.. aku pon ade hati dan perasaan.. ngat aku nie anak patung ke boleh sepak terajang sesuka hati? perghhh..

Tuesday, March 8, 2011

perfect two

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your side kick
You can be the tear
That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/a/auburn/perfect_two.html ]
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together

Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Hook
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for u)
U take the both of us (of us)
And were the perfect two
Were the perfect two
Were the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two(yeah, yeah)

Monday, March 7, 2011

Que Sera Sera~~

que sera sera..
what ever will be will be..
que sera sera..
the future is not us to see..
que sera sera..

Kenapa perempuan kena kahwin dengan engineer?

Mengapa anda kaum perempuan perlu berkahwin dengan seorang Jurutera@Engineer berbanding graduan dari bidang Undang-Undang, Pentadbiran, Seni atau Perubatan?Disini terdapat 3 fakta kukuh yang menyokong pernyataan tersebut.


1-Kehidupan yang lebih terjamin
Seorang engineer bakal menyediakan kehidupan yang terjamin kepada anda.Pada umur 27 tahun, seorang jurutera mungkin sudah mempunyai pekerjaan yang terhormat, stabil dan mempunyai pendapatan yang tinggi untuk memiliki kereta , melabur, kehidupan yang selesa, berkahwin dan juga membeli sebuah rumah.
Manakala
-Lulusan undang-undang masih bekerja sebagai apprentice di firma-firma guaman
-Sebahagian lulusan pentadbiran baru sahaja gagal dalam rancangan perniagaan mereka yang pertama
-Lulusan seni masih mencari pekerjaan
-Lulusan sekolah perubatan masih menjadi doktor pelatih di hospital-hospital

2-Kegigihan yang tinggi
Seorang teman lelaki yang bergelar engineer akan memperuntukkan jumlah masa dan usaha yang tidak terjangkau banyaknya untuk memahami anda.Ini kerana seorang engineer sangat bekerja keras untuk memahami pekerjaan mereka.Semestinya mereka akan berusaha keras untuk memahami diri anda juga seperti memahami pekerjaan mereka jika mereka percaya anda-adalah satu-satunya insan yang istimewa dalam hidup mereka.Jika mereka tidak memahami diri anda pada mulanya, mereka akan terus berusaha.Jika mereka masih tidak faham, mereka akan mencari kaedah yang tepat untuk membuatkan anda gembira.Sebagai contoh (membeli cincin berlian=satu minggu kebahagian).Jika mereka telah menemui formula rahsia tersebut, mereka akan terus mengulanginya hingga menepati hasil yang dikehendaki.
Berbeza dengan
-peguam yang akan sentiasa berdebat dengan anda
-graduan pengurusan yang akan mengawal perbelanjaan anda
-graduan seni yang akan mengubah penampilan anda
-graduan perubatan yang akan menjadikan anda seperti nurse di hospital

Sangat mudah untuk engineer menjadikan anda satu-satunya insan yang mereka sayangi dalam hidup mereka umpama anda salah satu daripada projek mereka dan mereka akan tersangkut pada anda selamanya.

3-Seorang teman lelaki yang bergelar Engineer tidak akan mengkhianati kepercayaan ana
Buktinya
-para peguam mungkin akan berbohong kepada anda
-seorang graduan pentadbiran mungkin akan menipu wang anda
-seorang graduan seni adalah seorang penggoda
-seorang doktor mungkin hanya melihat anda seperti seorang mayat

Teman lelaki bergelar engineer terlalu sibuk untuk mempunyai hubungan istimewa lain dan jika ada, mereka akan terlalu bodoh untuk berbohong kepada anda.Oleh itu, seorang engineer ialah the most secure boyfriend yang anda pernah temui,cukup kaya dan akan tetap mencuba untuk memahami dan menyenangkan anda, tiada masa untuk mempunyai hubungan istimewa lain dan terlalu bodoh untuk berbohong.mereka juga sangat cool berbanding orang lain.

Sunday, March 6, 2011

jangan buat orang yang mencintai kamu kecewa~~

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu
merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat
bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak
pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

Friday, March 4, 2011

*******************************************************************************

MyEm0.Com geram yang amat!!! eeeeeeeeeeeeeeeeeeee... nk je jerit kt org tu.. x pon bagi penampo kt org tu.. baru best kan.. hahahaha..MyEm0.Com
MyEm0.Com

* kamu bole buat ape kamu suke
* kamu bole kata ape kamu suke
* kamu bole fikir ape kamu suke

TAPI



MyEm0.Com
* kamu x bole buat ape yang saya suke
* kamu x bole fikir ape yang saya fikir
* kamu x bole kata ape yang saya suke

conclusion,
-----> kamu adalah kamu, saya adalah saya.. kita tidak serupa dan kita berbeza..
-----> kamu dengan dunia kamu, saya dengan dunia saya.

MyEm0.Com
p/s : aku pon x taw ape maksud aku tulis mende nieh.. hahahahhaa

Selamat Hari Lahir~

hehehe.. lame x update blog.. atas sebab tertentu yang tak dapat dielakkan.. hihi..
act, semalam 3 march birthday adik aku no 3 yang ke 16.. sweet-16 ya..  semoga kamu panjang umur dan murah rezeki..

* tetibe malas nk tulis panjang2.. haha..

Wednesday, February 23, 2011

~BILA LELAKI KEHILANGAN TULANG RUSUK~

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh

WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?

LELAKI: Kamu!!!
WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang
rusukku.

Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur,
Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang
rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi
merasakan sakit di hatinya...

Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk
sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan
masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi
membosankan.

Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan
cinta satu sama lain.

Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai
menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA
lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak
cintakan saya lagi!!!".

LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga
berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"
Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat.

LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang
telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air
mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad
untuk berpisah. "Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi
Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".

Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha
mencari khabar akan kehidupan WANITA.

WANITA pernah ke luar negeri tetapi
sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai.

LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya.
Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di
hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.

Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana
banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah
dinding pembatas.

LELAKI: Apa khabar?

WANITA: Baik... Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI: Belum.

WANITA: Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut.

Saya akan
kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu
nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal.."

Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang
korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan
kembali merasakan sakit dihatinya.

Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah
kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia
patahkan.

*Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai.
Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang
dikemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah
terlambat...*

*Kerana itu, **jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh
hati.**.. Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata
yang kau ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai?

Kira merasakan akan
*menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar
risiko untuk kehilangan orang yang dicintai.*

*Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan
akibat yang akan diterima?? *


* share dari seorang teman~
* renungkanlah dan sebagai ingatan kepada diri sendiri

Tuesday, February 22, 2011

sekadar contengan pabila bosan

salam sejahtera kepada pembaca setia blog ku ini.. hehe.. MyEm0.Com
hehe.. saje nk testing mende nieh.. semalam x update sebab balik kelas kol 10.30 plus laptop pon tgh nazak.. so, susah cket nk on9 lame2.. hehe.. start minggu nieh, aku akan mula bz dengan assignment yang melambak so, dengan pantas aku kena bawak laptop aku nie g klinik.. MyEm0.Com
huarghhh.. bila dh terbayang tugasan yang melambak2, aku jadi MyEm0.Com
nk fikir pasal assigment nieh.. aduiii.. harap2 aku boleh buat yang terbaik utk semua tugasan aku.. insyaAllah.. MyEm0.Com
aku xnk la nanti aku jadi malas nk update blog.. xnk la mcm tu kan.. sebab skrg nie blog nie je la yg aku ada nk luahkan n share cite ape yang aku nk rasa share..no no no..MyEm0.Com hmmm... ok la pembaca sume, aku nk g buat keje cket.. nanti sblm tido n bila2 aku rasa nk menulis, aku tulis lagi kt blog aku nieh.. malam cket la eh.. hehe.. adios..

Sunday, February 20, 2011

bila kesedihan menyelubungi diri~

hmm.. aku pon xtaw nape.. tetibe lak rasa sebak hati aku.. rasa sedih sangat2..

mula2 rasa mcm nie.. nape eh??

then jadi mcm nie plak..

huhu... dah mcm ape dah rupa mcm nie kan..

lepas tu comfirm jadi mcm nie plak..

huduh giler rupa mcm nie.. tp kalo nanges mmg x hengat dunia dah..

aku xtaw laa.. rasa mcm nk meraung pon ade skrg nie.. rasa mcm nk menangis puas2 pon ade.. 
kalo boleh nk nanges mcm nie.. boleh ke? 
*
*
*
*
sila tgok 
*
*
aku rasa lagi terok kot muka aku kalo nanges.. huhu..






Saturday, February 19, 2011

NEED TO...

"need to"?? kenapa need to?? xder ape yg nk dipelikkan sbb mmg aku sengaja buat entry nie.. atas sebab tertentu, aku buat entry nie.. hehe.. ok la, senang cite, aku nk mulakan hidup baru. aku nk buka buku baru ( even tahun baru dah lame lepas kan ) tp aku x rasa salah kot kalo aku nk mulakan hidup baru.. masih x terlambat lagi untuk aku mulakan hidup baru.. hidup baru yg aku maksudkan x semua perkara perlu baru.. contoh, baju baru, barang baru, KEKASIH BARU... no no no.. sama sekali tidak!!! hahaha.. apa yg aku maksudkan kat sini adalah kehidupan aku yang baru bersama orang yang sama.. xder nye nk tukar2 even bnyk masalah aku ngan dia ( aku yang banyak timbulkan masalah) kalo org lain dah lame kot kena tinggal tp aku sayangkan sangat2 dia.. haish.. aku pon xtaw ape yg buatkan kami xley tinggalkan antara satu sama lain.. aku sanggup berubah demi dia, demi masa depan kami bersama.. ( ayat nak jiwang ) tp itulah hakikatnya.. hehe.. kejap lagi nk tido, esok pagi bangun dengan azam baru, hidup baru.. senyum selalu.. dan aku harapkan kali ini aku mampu berubah dan jadi yang terbaik untuk diri aku, family, masa depan dan utk sidia.. bnyk benda dah aku plan dalam kepala aku nie.. tinggal nak tunaikan je lagi pasni.. Ya Allah, tolonglah hambaMu ini agar segala apa yang dirancang berjalan dengan baik tanpa sebarang masalah.. terlalu berat dugaan kali ini yang aku hadapi tp aku perlu berdepan dengan kebenaran.. aku dah nekad, aku nk jadi orang baru.. orang yang akan berubah untuk orang lain.. demi masa depan aku sendiri.. aku ingat satu pepatah.. hanya diri sendiri mampu mengubah diri, bukan orang lain.. aku harapkan apa yang akan aku lakukan ini mendapat keredhaan dari Allah..

ok lah, dah panjang sangat aku mencarut kali nie tp nie bukan sebarang carut taw.. nie adalah sesuatu yang ikhlas aku coretkan kt sini untuk tatapan kepada sape2 yang sudi.. hehe..
selamat malam... semoga ada sinar untuk aku esok apabila aku buka mata.. insyaAllah.. amin~~

salam~~

Friday, February 18, 2011

complicated~~

entry kali nie aku buat atas sebab tertentu.. aku xtaw la nape sejak seminggu yang lepas aku jadi mcm nie. aku buntu. aku perlukan sumone. yes, aku mmg perlukan sumone yg boleh buat aku sedar. aku tak tahu dah nk buat mcm mane dah. yang aku taw, aku nk perbetulkan silap salah aku. aku perlukan org yang boleh bagi aku sokongan dan org yg dapat aku jadikan tempat utk berkongsi cerita. aku hanya nk ringankan beban dalam hati aku. sekarang nie aku rasa mcm nk mati, nk bunuh diri tp itu bukan jalan penyelesaiannya. sekarang nie aku perlukan masa utk diri aku. perlukan masa utk fikir dgn tenang. ya Allah, apa lagi perlu aku buat? berilah aku petunjuk.. 

Tuesday, January 11, 2011

TERIMA KASIH

terima kasih atas segalanya..
semua yang telah kau berikan..
semua yang telah kau curahkan..
tiada  lain yang kuharapkan..
hanya kebahagiaan yang aku inginkan..

Wednesday, January 5, 2011

~ Thank You Allah ~

hmm.. takde ape yg patut aku ckp selain terima kasih Allah.. kalo perkara nie x terjadi kepada aku, sampai bila pon aku takkan sedar pape.. nway, syukur sgt aku diberi pengajaran sebegini.. yang aku harapkan pada semester ini aku menjadi lebih baik dari semalam dan hari2 sebelumnya.. kekadang aku terfikir.. kenapa perlu aku? kenapa aku dibebani masalah yang tidak pernah habis.. sekarang baru aku sedar.. semua ini adalah kehendakNya.. aku perlu redha dan perbaiki diri agar menjadi insan yang lebih berguna dan azam aku, aku perlu tebus kesilapan yang pernah aku lakukan. mengapa orang lain boleh buat aku tidak boleh? tepuk dada tanya selera.. semua apa yang kita buat adalah atas kehendak diri kita.. hanya diri kita yang mampu ubah diri kita. bukan orang lain.. hmmm... mak ayah, saya minta ribuan kemaafan dari ayah dan mak.. im so stupid and I realize, this is my fault.. huhu.. i deserve to get what i done.. im sorry ayah and mak..

Tuesday, January 4, 2011

3 hari suda....

haish.. Hari nie masok hari ketiga kt kl.. Hukhuk.. Xrasa pape pon.. Ntah ler.. Mcm xder pape.. Hehe.. Amende aku mengarut nie? Huhu.. Hmmm... 1st class da cancel semalam.. Hari nie 2nd class.. Tah ade ke tidak.. Ngah tunggu depan kelas nk masok kelas.. Hmmm.. Malam td tdo awal.. Kena tdo awal.. Xley nak tido lewat dah bile dh start belaja balik nie.. Susah nanti.. Penat, x ckup tido ke ape.. Xley jadi mcm tu.. Hehehe.. Pape pon, azam tahun nie kena laksanakan.. Chaiyok2 .. U can do it babeh..hehehe

About Me

My photo
for a time being, blog nie ada dua owner.. the 1st blog, originally mine and the second blog is belong to Amirul since die tak reti buat blog .. enjoy reading.. :)

THANKS FOR STOPPING BY ...